Rotera din enhet

Kungen

Ursprunget till Free Cell Game

Free Cell är ett populärt solitärkortspel som utvecklades av Paul Alfille 1978. Det introducerades först på datorsystemet PLATO och kom senare till operativsystemet Windows. Spelet fick ökad popularitet i början av 1990-talet då det ingick i operativsystemet Windows 95. Free Cell är nu ett av de mest populära solitärspelen i världen.

Spela Free Cell spelet: Regler 

Free Cell är ett solitärspel som spelas med en standardlek med 52 spelkort. Målet med spelet är att flytta alla kort från tablån till grundstaplarna. Spelet är vunnet när alla fyra grundstaplarna är uppbyggda i färg från ess till kung.

Spelet spelas med åtta tablåhögar, fyra grundhögar och fyra fria celler. Tableauhögarna är de åtta kolumnerna med kort i mitten av skärmen. Grundpelarna är de fyra tomma fälten i skärmens övre högra hörn. De fria cellerna är de fyra tomma platserna i skärmens övre vänstra hörn.

Spelet börjar med att alla 52 kort delas ut med framsidan uppåt till de åtta tablåhögarna. Korten i tableauhögarna är ordnade i fallande ordning och med alternerande färger. Det översta kortet i varje tableauhög är tillgängligt för spel på grundhögarna eller de fria cellerna.

Korten i de fria cellerna kan flyttas till tableauhögarna, men endast ett kort kan flyttas åt gången. Korten i tableauhögarna kan flyttas till grundhögarna eller andra tableauhögar, men endast om de ligger i turordning och har alternerande färger.

Om en tableauhög är tom kan vilket kort som helst flyttas till den högen. Om en fri ruta är tom kan alla kort flyttas till den rutan. Om alla fyra fria celler är fyllda kan inga fler kort flyttas till de fria cellerna.

Andra typer av Solitaire-spel

Det finns många olika typer av solitärspel, alla med sina egna unika regler och spelupplägg. Några av de mest populära solitärspelen är:

Forty Thieves

Detta är ett utmanande spel som spelas med två kortlekar. Målet är att flytta alla kort till de åtta grundstaplarna i färg från ess till kung. Du kan bara flytta ett kort åt gången och tableauhögarna måste byggas ner i omväxlande färger.

Beleaguered Castle

Detta är ett unikt spel som spelas med två kortlekar. Målet är att flytta alla kort till grundstaplarna i färg från ess till kung. Till skillnad från andra spel byggs inte grundhögarna upp ett kort i taget. Istället måste du flytta hela sekvenser av kort i fallande ordning.

Yukon

Detta är ett utmanande spel som spelas med en standardlek med 52 kort. Målet är att flytta alla kort till grundstaplarna i färg från ess till kung. Tableauhögarna byggs ner i omväxlande färger och du kan flytta alla kortsekvenser oavsett hur många kort som finns i sekvensen.

Önskan

 Detta är ett roligt och utmanande spel som spelas med en standardlek med 52 kort. Målet är att flytta alla kort till grundstaplarna i färg från ess till kung. Spelet har fått sitt namn av att man kan göra en "önskan" genom att flytta ett kort från tablån till grundhögen utan att följa de vanliga reglerna. Du kan dock bara göra en önskan per spel.

Dragspel

Detta är ett unikt spel som spelas med en standardlek med 52 kort. Målet är att flytta alla kort till grundhögen i färg från ess till kung. Tableauhögarna byggs upp eller ner i omväxlande färger, och du kan flytta hela kortsekvenser oavsett hur många kort som finns i sekvensen.

Spider

Detta är ett utmanande spel som spelas med två kortlekar. Målet är att flytta alla kort till grundstaplarna i fallande ordning och i samma färg. Tableauhögarna byggs nedåt i omväxlande färger och du kan flytta hela kortsekvenser oavsett hur många kort som finns i sekvensen.

Tips om hur du vinner en gratis cell

Att vinna på Free Cell kräver strategi och skicklighet. Här är några tips om hur du kan förbättra dina chanser att vinna:

  1. Börja med att tömma de fria cellerna: Ju fler tomma celler du har, desto fler kort kan du flytta runt i tablåns högar. Detta ger dig fler alternativ och ökar dina chanser att vinna.
  2. Leta efter drag som frigör kort: När du flyttar ett kort till grundhögen eller till en annan tablåhög frigör du det kort som tidigare täckte det. Leta efter drag som frigör kort och skapar nya möjligheter.
  3. Flytta inte kort till grundstaplarna för snabbt: Flytta kort till grundstaplarna för snabbt kan begränsa dina möjligheter och göra det svårare att vinna. Ta god tid på dig och leta efter drag som frigör kort och ger dig fler möjligheter.
  4. Använd knappen för att ångra: Om du gör ett misstag kan du använda ångra-knappen för att gå tillbaka och prova ett annat drag. Detta kan hjälpa dig att undvika att göra kostsamma misstag och öka dina chanser att vinna.
  5. Fastna inte på en tablåhög: Om du fastnar på en tablåhög, spendera inte för mycket tid på att försöka flytta runt korten. Fokusera i stället på att flytta kort från andra tableauhögar och skapa nya möjligheter.
  6. Titta framåt: Försök att förutse vilka kort som kommer att avslöjas när du flyttar runt korten. Detta hjälper dig att planera dina drag och ökar dina chanser att vinna.
  7. Ha tålamod: Free Cell är ett spel som kräver tålamod och uthållighet. Bli inte avskräckt om du inte vinner direkt. Fortsätt att öva och prova nya strategier tills du hittar det som fungerar för dig.